Baretler ve Renklerine Göre Anlamları

Baretlerin İş Hayatındaki Önemi

BARET NEDİR?


İş güvenliğinin son derece geri plana atıldığı ülkemizde pek çok inşaatta baretsiz çalışan işçileri hepimiz görüyoruz. Ve sonrasında ise yaşanan kazalar doğrultusunda başından yaralananlar hatta ölenler bile duyabiliyoruz. Halbuki çözüm sadece gerekli tedbirlerin alınmasında. Bunların başında da baret giymek geliyor. Peki sadece işçiler mi?
İşçi, mühendis, ziyaretçi veya patron fark etmez belli tesislerde bulunan herkesin baret takması gerekmektedir. Bir kaza yaşanması durumunda baretler, başımıza alabileceğimiz darbelere karşı bizi en iyi koruyan iş güvenliği malzemeleridir. Baretler kullanacak kişinin görevi doğrultusunda farklı renklerde üretilmektedir.


baret renkleri ve çeşitleri

RENKLERİNE GÖRE BARET ÇEŞİTLERİ

BEYAZ BARET:
Yöneticilerin, mühendislerin ve ziyaretçilerin kullandığı baretlerdir.

SARI BARET:
İşçilerin çalışırken yaparken kullandığı baretlerdir.

MAVİ BARET:
Bakım grubunun kullandığı baretlerdir.

TURUNCU BARET:
Ustabaşı ve teknisyenlerin kullandıkları baretlerdir.

KIRMIZI BARET:
İş güvenliği uzmanı, yangın personeli ve kalite kontrol ekiplerinin kullandıkları baretlerdir.

YEŞİL BARET:
Sağlık personelinin kullandığı baretlerdir.

 
BARETLERİN GENEL YAPISI

Baretler genelde 450 gramdan daha ağır değillerdir. Herhangi delikleri veya madeni parçası bulunmaz ve darbelere, neme, ısıya, suya, aside, tere ve elektriğe karşı dayanıklı ve yalıtkan malzemeden üretilmektedir. Siperlik kısmı minimum 4 cm, maksimum ise 5 cm olmalıdır. Çalışanın görüş açısını engellememelidir. Baş ile teması baş üstü ve çevre bantları sağlar. Yumuşak ve terletmeyen malzemeden üretilen bantlar farklı ölçülerde kullanımlara göre ayarlanabilir olmalıdır. Kafaya en az 8 cm geçmesi gereken baretler eğimli çalışmalar sırasında kafadan düşmemelidir. 

Kampanya ve İndirimlerden Haberdar Olun!
Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.
Yukarı